Oh happy days.

Igår blev det pastasallad med tonfisk, tomat, majs, spenat, ost och vitlöksås. Halv tio fick jag en knäpp där jag vart oerhört sugen på kladdkaka. När bejb väl var färdig var jag tyvärr för trött och mätt för att avnjuta den så den står i kylen.

Idag har vi gått exakt halva tiden med våran bebismage. Nu är det inte långt kvar innan vårat barn är här.

Dagen till ära röjde jag i lägenheten och hade en vän på fika. Bejb var även hemma på lunchen så vi åt, drack kaffe och gissade kön på kommande familjemedlem. Vi är båda eniga om vad vi tror att det kommer bli - men helt säkert vet vi ju inte.


So tired, so very tired.

I helgen har jag verkligen känt mig gravid. Det började i Fredags när vi visade film på bebisen för mamma & pappa. Sedan i Heron City när jag inte fick åka simulatorer eftersom det var en bild på en kvinna med en bebis i magen och ett kryss över det. Otippat, men lite air hockey och bilspel fick det allt bli. Sedan hade vi resten av helgen, där jag vid minsta ansträngning tvingades sitta ner och vila. När jag tex. legat på golvet fick jag rulla åt sidan först, för att sedan i slowmotion resa mig upp då mina höfter låste sig totalt. Hade jag inte kommit på det trixet finns risken att jag i nuläget legat kvar.


I'm wide awake and and so thankful.

Idag går jag in i vecka 20, 19+0. Wohoo. Vissa dagar står tiden stilla och andra dagar susar den förbi. Det känns som igår vi plussade, men mentalt känns det som om vi växt med uppgiften ett bra tag längre. En förberedande förväntan som ligger och trycker under alla vardags sysslor skulle man kunna säga. Jag längtar till att vi ska beställa vagnen nästa vecka. För er som känner mig vet ni hur jag avgudar nästintill allt på hjul, men detta har gjort det sååå svårt att välja vagn! Det finns plus och minus med alla! Sedan är priset även en sak som skiljer, men det har inget som helst betydande i vagnens alla ateraljer. Vart det är producerad är också utav intresse för mig, och den ska vara bra att köra med i snö! Så små swiwel hjul kommer det inte att bli. Men jag har ingen lust att behöva ge upp swiwel hjulens framkomlighets förmåga - så ja, ni ser. En massa olika fenomen att gå igenom när den ska putta runt den vi älskar mest.


It's you. It's really you.

Idag fick vi se vårat älskade barn på ultraljud. Det var en häftig upplevelse må jag säga! Där låg den med sin ryggrad ut mot magen och gosade med moderkakan, som barnmorskan så fint sade det. Benen pekade neråt och det påvisade att det är foten jag har känt när jag undrades och "blind" klämt runt nere på magen. Vi blev framflyttade en dag, så nu är BF 20:nde Juni. Vi fick med oss en dvd-film hem, och några bilder. Våran lilla/e. Nu står en sen middag på menyn. Våran 'lille vän'.


A good day.

Idag firades jag med frukost på sängen, sms, telefonsamtal, grattis på fejjan, hemma gjort kort från bejbs älskade brorsdotter, rummet blev färdigt, vi städade hela lägenheten, bejb har varit adorable, jag har fått en "pre-baby-fix" som är en halvdag med fix med hår, ögonbryn och ögonfransar. Detta följs sedan upp av en lunch, powernap, och äventyr. Vi hade middag här med hemma gjord sushi - och den vart toppen! En härlig födelsedag!


These hands are my hands.

Efter en dag släpandes på små pryttlar som varit i vägen har jag äntligen börjat måla rummet till bebisen. Lite tidigt kan tyckas - men det ska ju vara vitt och det var bara att ta tag i, dessutom hade vi massa färg. Bättre att använda den än att behöva slänga den, menar jag.

Foto kollaget mellan fönstren i köket och vardagsrummet, passade in perfekt där. Riktigt tufft, och tur att vi väntade i över ett år med att sätta upp tavlorna annars hade vi inte haft så varierade bilder som det nu resulterade i.

Nu är som sagt ett grundlager lagt i rummet, imorgon kommer vi att spackla och sedan slipa, dagen efter det: grundfärg x2, och dagen efter det: vanlig väggfärg x2.

En process som förhoppningsvis är klar till min födelsedag så vi slipper hålla på i helgen.


To get ducks in a row.

Igår spenderades med att sätta upp bokhyllor, och försöka få det blivande barnrummet tömt på saker. Det blev en 'fixar' dag med andra ord. Det kryper i fingrarna på mig för att få i ordning rummet - och saker som ska in där. Lite saker kommer vi förmodligen att ärva, i och med den stora släkten på sambons sida. Men sen kommer andra beslut som måste tas - vilken storlek på kläder ska vi ha, vilka blöjor, ska det finnas ett skötbord och vilken vagn eller bilstol ska det bli? Behöver man en bilstol som kan klickas i vagnen och i så fall vilken? Små bebisar ska inte sitta i perioder längre än 20-30 minuter för att deras ryggar inte är starka nog. Ja ni ser - tusen frågor som är petit jämfört med allt annat som man ska tänka på och lära sig. Här är resultatet på bokhyllorna.


Ice & Snow

Nu är semestern över och vi är hundvakt. Det blir promenader och tidig uppstigning, allra minst när sambons storebror ringer och frågar var han är. Samtalet avslutar han med "så, så gumman somna om nu. Puss & Kram" Jag fnittrandes försöker få fram att jag visst var vaken, och att han minsann inte väckte mig - jag ljög. Men därefter ställde jag mig upp och tog fram yoghurt och kaffe. Även hunnit med att prata med mamma och pappa som befinner sig i Thailand för tillfället. Ps - just idag går tiden långsamt. Jag är inte ens halvvägs in i graviditeten lixom... Jag saknar bebisen redan. Eller längtar - men det känns som saknad!


Inte den snabbaste, men har hört att det tillhör.

Vi missade att ta bilder i Torsdags men dagarna går för fort. Klappar, pussar och gosar gör vi med magen så fort vi får chansen. På sistone har jag fått dille på mjölk och potatis. Jag skulle kunna leva på det, men försöker variera min kost.

Dagen spenderades med pappa då vi skulle dricka kaffe och byta en lampa i fram på bilen. Min pappa han kan han. Vi pratade om moonboots till bejbin till nästa vinter - och min far plockade ner mig lite på jorden och påpekade att det kanske finns annat att tänka på tills dess. Det är klart det finns det men dessa små tossor var ändå bland det sötaste jag skådat och gör vårat barn ännu lite mera verkligt. Åh så vi längtar.


Lite bilder på 'Masu' - eller magen if you will.

Vecka 8     (7+4)
  Vecka 13 (12+5)
Vecka 14 (13+3)
 Vecka 15 (14+4)
  Vecka 15 (14+6)
 Vecka 16 (15+6) 
Senaste två bilderna är ifrån dagens photoshoot.
Imorgon ska jag försöka återkomma med en ny bild, då jag går in i vecka 17.
 

2013 everybody - lets make it count.

En hektiskt vecka har passerat - och jag vet att det är Onsdag, men sedan bejb tog ledigt har vi inte hunnit slappa en sekund. Vi firade julen hos mina föräldrar, sedan har vi besökt både Rimbo och skogen konstant känns det som. Bejbs familj och jag lade ett 1000 bitars pussel på sex timmar på juldagen, så ett kort kafferep blev utdraget på grund utav mina tvångstankar som led "Måste. Bli. Klar."

Nyår spenderades med bejbs äldsta bror och min vän. Vuxen kalas med alcohol fritt cider åt alla. Vi tittade på fyvärkerier och kysstes in detta år. Var och en med sin respektive kanske bör tilläggas. Vi dröjde ut besöket till ett på natten dagen efter med.

Idag har varit våran första lugna dag och fy fan vad jag, bejb och bejbin har chillat. Vi har även sorterat alla bilder på lilla magen som ett tag nu har bromsat min möjlighet till att bära gamla jeans. Jag får fortfarande upp byxorna över rumpan men det fattas en BRA bit tyg för att jag på något sätt skulle få igen brallorna. Återkommer med bilder.


RSS 2.0