Sometimes I wish it was just you and me baby, and that everyone else could wait.

Vi hade en härlig utflykt i Åre över dagen, vi fick låna pappas bil så drog vi upp dit och åkte kabinbana upp till sveriges högst belägna restaurant med bebisen i magen och för att vara ärlig i mina nya högklackade skor.

På kvällen blev det middag hos mormor och morfar och det var väldigt uppskattat. Vi fick även en massa baby saker utav dom. Igår gick vi in i vecka 29 och nu längtar vi som tusan.

Har haft det lite jobbigt senaste veckan för att bebisen är så stor och rörlig så när den tvär vänder i magen kräks jag på stört. Men det är bara bra att den är livlig! Våran lilla/lille!


Family is forever.

Idag firade vi min mamma på en restaurant runt husknuten från där mamma föddes och växte upp. Mormor och morfar var bland dom första gästerna på restauranten, dom var även stammisar och tyckte den var sig lik. 'Skum'. En liten röd med fondue.

Mamma fick en momma-korg, så hon kan leka med våran bäbis (nallar, sagor, förkläde osv.), och massa låtar om sprit, Mini och våran bäbis. En salig blandning helt enkelt.

Joni fick mycket beröm för att vara så underbar, och jag för att jag valt en sådan vacker människa som pappa till mitt barn. Joni sade om och om igen att det är han som har gjort ett kap. Min kärlek. Mitt liv. Vi ska bli föräldrar. Så vackert, magiskt och alldeles underbart.


So glad we're together.

Efter 6 timmar i bilen har vi äntligen anlänt i Östersund. Väl framme så lämnade vi över lilla vita till mormor & morfar. Mormor klappade på magen och skröt till första bästa att jag minsann hade en bulle i ugnen.

Vi gick och åt på en restaurant och tog varsin kycklingsallad och gick sedan till ett bageri där vi inhandlade brownies och gick upp och vilade på hotellrummet.

Vi lyckades byta skötbordet igår också, så det var ju en lättnad.

Bilden är på PeeWee som sov upp och ner på golvet hela bilresan.


Traveling through time with you.

Idag var vi återigen hos MVC och allt såg perfekt ut. Magen hade växt 3 cm på två veckor. Den följer dock kurvan, så det lät bra. Mitt blodtryck har äntligen hittat tillbaka till en sund nivå.

Jag har tvättat och vikt alla bebis saker. Inklusive lakan, och handdukar.

Vi köpte ett skötbord att ha över badkaret, men när vi väl kom hem så såg vi att det var uppskrapat, så vi måste åka och byta det ikväll. Har haft mail kontakt med butiken idag, och hoppas att det löser sig på bästa tänkbara sätt. Kan inte tänka mig att man ska betala den summan för trasiga varor.

Vi städar och tvättar för fullt, för att sedan gå över till att packa. Imorgon åker vi nämligen till Östersund. Det är alltid mysigare att komma hem till en ren lägenhet - älsklingens bror kommer att mata, vattna och leka med Bob medan vi är borta. Men vi är tillbaka redan på Lördag. Så mycket hyss hittar väl inte katten på. Eller?


Organizing everything over and over.

Igår fick vi punktering på bildäcket på firma bilen. Där stod vi vid en motorled utan något att laga bilen med. Men vi försökte så gott vi kunde, efter att vi fått turen att bli upplockade utav Olivias mormor som hade vägarna förbi. Hon skjutsade hem oss, så att vi med våran bil kunde åka och försöka sätta på däcket. Återigen fattades det verktyg.

Idag blev bilen hämtad utav jobbets bilmeck.. Så problemet är i princip löst.

Vi har fått relativt bra ordning här hemma. Det återstår i princip bara småsaker som ska få en plats. Det är så mycket enklare att hålla hemmet i schack om man vet vart saker och tim ska ligga. Jag har fortfarande för mycket kläder känns det som, tyvärr.. Jag måste kasta ännu en titt på vad som kan lämnas bort.

Jag gjorde ett internet test på vad det blir för kön. Resultatet har ni nedan, om det är mer än underhållning återstår att se.


Incredible, the things we carry with us.

Igår shoppade vi bebisens första små mini blöjor. Jag registrerade även poängen på liberos söta app som jag har i telefonen. Vi shoppade även saker som jag ska ha på mig på BB, och på hemvägen. Amningslinnen, trosor och mjukisar.. Kan kännas skönt att ha lite nya grejer då våran värld från och med då också kommer vara ny.

Idag har dagen gått åt till att rensa förrådet, och rensa ut 'studion'. Man märker hur mycket små saker man äger som man lika gärna kan slänga. Vi ska ju göra plats åt en ny människa som vill spara allt den hittar, så vi kan inte vara så sentimentala med allt.

Vi har även fått hem våran superfina praktiska skötväska ifrån OiOi, den hänger tufft på våran lilla Bugaboo som står täckt utav plast för att inte bli dammig i väntan på våran älskling.


Hell yes!

Jag måste bara få med att idag på lunchen så var det ett litet Twilight-scenario där man riktigt kände barnets alla delar och det kändes som att den var på väg ut på vänster sida om naveln. Jag vet att det inte är så det fungerar, men darling skrattade ljuvt och frågade "går det bra för er?"

Varje dag blir vi närmare tre. Förväntningarna, förhoppningarna, orosmolnen som vi som föräldrar bär på kommer allt närmre.


Early morning coffee.

Idag gick jag upp och drack kaffe och åt frukost med min älskling. Solen är ju ute och skiner ganska tidigt på morgonen ändå. Jag sorterade vårat linneskåp så att det blir ett mer logiskt upplägg.

Nu är det i princip bara en och en halv arbetsvecka kvar innan vi far på semester över påskhelgen med familjen. Åh vad vi längtar och ser fram emot detta.

Nu ett brejk vid datorn för att hitta lite inrednings tips.


Spring is so far away this year.

Idag har vi haft en hektisk städdag. Jag vet inte om det är gravditeten som gör mig pedant eller om jag håller på att bli min mamma. Jag har tvättat 5 tvättar utan att det ens fanns någon tvätt i tvättkorgarna - så det kanske säger ett och annat. Återfunnit microfiber dukar att torka damm med och gått lös på hela lägenheten med trasorna har jag också hunnit med. Jag fick en ny bladväxt, och plättar med vaniljvisp och hallonsylt. En braaaa daaaag!


So close.

Igår beställde vi hem lite grejer till mig och bejbin. Återkommer om det senare.

Inatt och idag har vilda bejbin röjt som en tok i magen. Så pass att jag vaknade ur sömnen och haffade tag i bejbs arm för att jag blev så chockad faktiskt.

Idag har jag sorterat kläder som jag ska ge till St. Erikshjälpen. Jag har fått ordning på garderoben och det är så mycket användbara kläder, men som jag ej använder att det känns bra att ge bort dom till människor som har ett behov utav kläderna.

Magen har börjat bli tung, och det syns verkligen att jag är gravid. Den har fått en badbollsform som nu bara kommer växa sig större. Det är hundra dagar kvar till BF. Så ungefär lika lång tid kvar som det var vi väntade med att berätta för folk, att vi väntar barn. Inte så lång tid kvar med andra ord.


I feel you, all the time & right now I know you're mine.

Jag håller på att fundera ut vad jag vill ha för inredning i barnrummet idag och jag har även varit hos mina föräldrar för att hämta mina gamla bebis kläder i helgen. Väldigt mycket stickat ifrån min farmor, vilket är super kul att ha kvar eftersom att hon inte är det. Jag minns hur hon försökte lära mig men att jag hade myror i rumpan, och inte besatt något vidare tålamod. Hon hjälpte mig i alla fall när jag bad om det.

Det är väldigt många som ska ha barn i min omgivning vad jag har förstått, men jag har tyvärr inte träffat någon utav dem ännu. Jag uppskattar fika och middagar med vänner, men livet är hektiskt för många så det är knappt att man hinner med.

Det kommer i alla fall en massa knoppar på mitt kunskaps träd, och det gläder mig något fruktansvärt! :D


For the love of..

En väl förtjänt sovmorgon plockade jag ut idag, denna soliga Fredag. Till skillnad från sambon som vaknade i ottan. Vad ska man göra? Han ska till gymmet efter jobbet, så för att vara duktig tänkte jag tvätta och städa. Det är inget överdrivet som måste tas tag i, men göras måste det lik förbannat.

Jag har under graviditeten läst bloggar - några utav vilka också fått sina bebisar nu, och det gör längtan enorm. Jag vet fortfarande inte riktigt vad det är jag väntar på om jag ska vara brutal ärlig. Vad är det min uppgift ska bli, och hur jag kommer att känna inför den nya lilla människa som ska bli del utav våran familj. Jag kan inte föreställa mig denna enorma kärlek som alla pratar om som kommer efter födseln. Delvis är den ju redan del utav oss. Den kommer sova på samma plats när den kommer hem ifrån BB, som den i princip har gjort hela sitt liv. I vårat sovrum, bredvid oss. Om den inte vill sova själv förstås. Då har vi ju sängen där bredvid med. Åh jag längtar! Ps. Har i princip inga graviditets krämpor, det skulle vara humörsvängningar som i så fall är pga hormoner. Men det kan man ju i princip inte veta så här som "icke doktor". Det kan ju hända att det bara är jag och mitt humör som svänger. Haha!


Expecting exitement.

Vilken hääääärlig dag! Fick ett underbart fint sms utav Julklapp, hade även fyra timmar på en solig och relativt varm balkong med lite kaffe och mina leopard byxor. Bebis sparkade järnet, och jag sög upp D vitamin för kung och fosterland.

Bejb kom hem på lunchen, och jag som inte orkat laga mat på jätte länge lagade - wait for it - ÄGGRÖRA. Bejb åt matlåda med köttfärsbiff klyftpotatis och gorgonzola tomatsås. Som jag faktiskt också lagat... Bara att den varit fryst ett tag.

Vi printade ut bilder på magen som vi sedan även ska ha i vårat photo album, nu ligger dom på 24-timmars torktid i barnrummet.


Everything is fine.

Oj, oj, oj va jag drömmer - både drömmar och mardrömmar. Det ska tydligen vara så. I helgen satte vi upp rullgardinen och gardin stängerna. Vi målade även min svarta byrå vit så den inte skär in i det vita rummet med sina skarpa konturer. Det blev jätte fint. Igår var vi på våran koll hos MVC och allt såg normalt ut, så det var ju toppen att höra. Vi låg på det normala på kurvan men liiiite över medel inom det. Vi får se hur det ser ut resterande veckor. Nu ska vi dit ungefär varannan vecka till våran älskling är ute. Vi ska gå på föreläsningar på olika förlossningar för att se vad dem erbjuder. Efter igår när vi såg på en unge i minuten, som för övrigt fick mig till tårar, så märker jag att då alla födande går igenom samma grej så ter det sig väldigt olika. Nu ligger jag och lyssnar på musik och vilda bejbin sparkar, så jag inte kan annat än att le och känna lycka!


RSS 2.0