Dogwalker och kafferep.

Idag så började jagdagen med två ägg och blåbär i ett glas mjölk. Sedan tog jag min igensnöade bil ner till Minisen och hämtade henne, vi tog en promenad och jag fick därefter duscha av henne snöbollarna hon hade med sig in på magen. Babyns blivande faster/moster (det kommer sluta med att vi kallar henne Tant O) kom förbi idag och vi drack kaffe och pratade om allt möjligt, från barnvagnar till ett förhållande där ingenting finns som man inte har gjort för varandra/ sett varandra göra. Nya infallsvinklar var det här kan jag lova, men vad vi fnissade. Bejb var hemma på lunchen och idag ska vi ner till biblioteket och lämna & låna böcker. En lugn dag, med lite ny musik ifrån älskling, och tvätt. Funderar på att lägga upp lite bilder på den växande magen vecka för vecka men vi är så dåliga på att komma ihåg att fota.


Power walks and Ice Tea

Idag blev det en fet sovmorgon - jag har hört att man ska ta vara på tiden innan barn genom att framför allt njuta av sömn. Jag var uppe för ett toalett besök varpå sambon säger "hej gumman är du vaken?" jag svarar snabbt utan att öppna ögonlocken "nej jag är uppe mitt i natten, jag ska bara på toa' och sen somna om." Bejb nattade mig på nytt och idag när vi hördes fick jag reda på att klockan hade varit tjugo över sex och han hade redan börjat sin morgon rutin, men att det var rolig omväxling att stöta på mig. Han hade tydligen pussat mig på munnen och på magen också innan han hjälpte en blundade dam tillbaka i sängen. Idag har vi ätit pyttipanna, tagit en timmes promenad för att avrunda med att köpa former till 'is choklad' (?) och en annan handlade is, saft och is té. Måste jag nämna att jag var törstig efter att ha brottats med en snö storm. Strax är det läggdags, en väl förtjänt sådan. (Jag och Millie har sms:at varandra bilder hela dagen, det här är ett exempel.)


Happy Day

Vart ska jag börja med att säga om idag..?
Vi vaknade lite väl sent, men det beror på att vi igår såg Chuck and Larry. Vi tog en kaffe och åt frukost vid bordet - som nu, ÄNTLIGEN är färdigt. (Inklusive alla stolar) Vi blev tipsade om
Vallentuna's julmarknad, och tur var väl det annars hade vi gått miste om den.
Joni köpte en värmepåse till mig och även en kräm som ska hjälpa mot bristningar - jag har hört att den ska vara bra men det där är lite genetiskt också så man vet aldrig. Vi avrundade kvällen med storstädning och kycklingsallad. Vi lyckades även sätta in våra bilder i ett fotoalbum. Det tog bara ett år... (ps. Hade även ett "knocked up" film moment där jag frågar en mumlande bejb - 'vill du gå hela vägen hem eller?') TUR att han förberett sig på att bo med en gravid kvinna i ca. 6 månader till. Jag älskar honom så himla mycket!


I have found that by educating myself I find an inner peace.

Igår gick jag in i vecka 14 (13+0). Dagen spenderades med att finslipa min inlämningsuppgift. Tacka gudarna för min fästman som kommer hem med böcker ifrån universitetet när en annan är helt slut. Jag fick även denna gång rätt skolmaterial. Vi såg Ice Age 3 i sängen på min laptop - men ikväll åker en TV aparat upp på väggen. Vi gjorde en IKEA lista - eftersom ingen av oss egentligen vill dit så har vi sagt att när nog saker står där drar vi.. Det börjar tyvärr närma sig vårat nästa besök.

I onsdags var vi på bio med nästan alla bröder från bejbs sida. Vi såg The Hobbit - och jag tror jag frågade fem gånger vart den där Persbrant var. Han har tydligen blivit flyttad till nästa film. Idag har jag otroligt ont mellan skulderbladen, jag sträckte mig igårkväll så jag ska försöka lösa det eftersom det tydligen imte gick att sova bort. (Bilden är ifrån v 8+0.)


To tell him the great news, after holding my breath for a day.

Vi hade pratat om hur min fästman ville få reda på att han skulle bli pappa tidigare. Vi kom överens om att det inte skulle ske över telefon i alla fall. Men just dagen då jag fick reda på det (4+0) så skulle han jobba sent. Så att gå så många timmar utan att säga någonting gjorde att jag nästintill klättrade på väggarna här hemma. Men tillslut kom han hem. Jag sade ingenting - men han började le och blev tårögd och sade "är du gravid?" Jag fick knappt ur mig orden, men han sade det så lugnt och hade en så mjuk och självsäker ton så allt jag undrat över i min ensamhet under dagen var bara 'poff väck'. Jag visade honom den lilla samling vi fått ihop som jag hade lagt på sängen tillsammans med testet. Sedan var det bara en lugn kväll med tända ljus där vi låg och fantiserade om den lilla skatten vi tillsammans skulle få uppleva. Vi viskade nästan - en kväll utav hopp, kärlek och förväntningar.


It's time to wait for the miracle - counting months, days, hours minutes & seconds.

Ja, nu vet nog dem flesta att vi ska ha en liten bebis i början på sommaren. Lyckan är total och efter att i tre månaders period inte haft mer tid till annat än en enstaka vistelse i Växjo, kräks, trötthet, och hormoner utöver de vanliga kan jag säga att jag välkomnar nästa fas - där det utlovas fin hy (pregnant glow), knappt/ eller inget illamående och eventuellt en bebis-kula. Det har väl redan börjat synas lite på kroppen kan jag tycka - men det tyckte jag även från dag 1 av väntan.
 
Det är mycket förberedelser som man måste se efter - men babyproofing tänkte vi ta om cirka 1.5 år. Hur mycket kan ett barn pilla i el uttag när den bara äter och sover kan man undra. Men att tänka på allt detta är del utav att förbereda sig. Vi hoppas på en sådan där bubbla utav bebis-lycka alla pratar om när den anländer, men förbereder oss även på en liten som har bra lungor och kommer med otroligt mycket ljud jämfört med sömn.
 
Idag ska en vän komma på middag - och bejb har lovat att plocka med sig julmust hem. Inte för att jag kan dricka så mycket mer än ett glas utan att bli mätt men det är en underbar juldryck - som jag säkerligen kommer att få dricka fler gånger med tanke på att jul-öl och starkvins glögg går fet bort. Mig kvittar det egentligen, jag har svårt när det blir för mycket örter i saker och ting numera, och dessutom har jag haft avsmak på det mesta förutom nyponsoppa. En tacksam dryck på så vis att den går ner, lätt kommer upp - men lite drygt med tanke på att jag står fast vid att det är den som ligger bakom min viktuppgång för tillfället. Hursom - det här är bara början. Början på ett äventyr för mig och min fästman och vårat framtida barn.

The wait is long but worthwhile.

I helgen har vi varit på julbord på Julgalan 2012 i Friends arena med bejbs jobb. Det var trevligt, med mycket skratt, mat, skumma jul-efterätter som inte föll mig i smaken och en del dans. Jg blev 'outad' framför en utav arbetskollegornas flickvän av en jul-glad/full gubbe. Det var väldigt otippat men roligt. Jag försökte in i det sista skratta bort det och säga att det var lite för mycket julbord men han sade bara "men guuud vad gulligt" och klappade mig på magen ett antal gånger till. Så kan det gå.


Ten inches of snow on my balcony, and the smell of paint in the air.

Jag måste bara säga att jag skattar mig själv otroligt lyckligt lottad. Jag har vänner i flera nyanser som alla är roliga och charmiga på sitt sätt. Min man är min liv lina, inte att han inte går att leva utan (men god forbid I eould have to) men för att han är stark, driven, snygg, snäll och smart. Han ser upp till mig & jag till honom men ändå kan han göra mig små tjänster (och stora) för att han älskar mig. Han kan fråga om jag har fått i mi någon lunch ännu, sms:a och berätta hur hans dag går eller ringer för att han saknat mi och egentligen velat liga kvar bredvid mig i sängen tills jag vaknat. Han är en händig, rolig - supportande karaktär i min vardag. Sen kan man alltid undra vad han finner hos mig men han brukar skämtsamt säga "det är bra att du är rolig i alla fall". Sedan faller vi ihop utav skratt. Så ska det vara - så ska det alltid vara. Jag och han. Han och jag. Skål för kärleken gott folk - i alla former. (Ps. Nu tycker jag att sambons lille brorson kan komma hem, han är efterlängtad & saknad!)


Fix and prepare for an important task.

Idag har jag glömt lämna skrivaren hos pappa, så bejb tog tag i det. Pappa skrattade och sade att det kan bli så. Jag vet vad han pratade om då jag senast i Lördags glömde hämta min vän i Danderyd trots att vi 40 minuter innan bestämt det. Även hon förklarde fenomenet "gröt" i huvudet. Idag har jag varit trött och o-produktiv efter en hektiskt helg - men efter flera naps tog jag tag i att sortera förrådet. Bejb och hand bror fixade brädor till vårat gigantiska framtida sushi-kvälls-matbord. Nu står det på plats, det fattas bara spackel, färg, stolar och tålamod.


RSS 2.0